Téliesedik. A tó vizén ködtakaró pihen, az ég leginkább egy mosogatórongyhoz hasonlít. A parton sétálok, nézegetem a hártyásodó vizet.

Lassanként jéggé válik a víz tetején a bőr, napról napra hízik. Ahogy a lábamon napról napra vastagodik a zokniréteg, a tó arca is megváltozik. Lassanként borostává válik a nád, barnászöldesen zörög, ahogy fújja a szél.

Valami haldoklik bennem. Vagy születik. Ugyanaz az érzés. Kapuk törnek át, falak dőlnek le. Úgy érzem, szétrepedek. A mocskos égen néha keresztül repül egy eltévedt madár, de a hideg ködben még a falevélnek sincs kedve mozdulni.

Nem tudom, mióta állok a parton. A bakancsom lassan odafagy. Megemelem, aztán óvatosan ránehezedek a jégre. Nem. Nem merek rálépni.

Szerző: 21 hónap  2014.11.03. 21:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://21honap.blog.hu/api/trackback/id/tr126861257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása